www.rorifocus.nl
VISSERIJ EN SCHEEPVAARTFOTO'S
Welkom op www.rorifocus.nl

Rond 1993 ben ik begonnen met viskotters te fotograferen. Ondertussen ben ik naast visserij, ook andere vaartuigen gaan fotograferen.  Een uitgebreide selectie van al deze vaartuigen vind U op deze site.

De laatste updates staan in dit album:

http://rorifocus.nl/mediaalbum/viewalbumitems/38/

Heeft U vraag of opmerking over een foto?  Ga dan naar Contact, rechtsbovenaan.

Met vriendelijke groet, Ronald Ribbe

Historie Breskens en scheepswerf van de Sande

Naast alle visserij en scheepvaartfoto's, staan op deze site nog 2 speciale onderwerpen die alles met mijn "thuishaven" Breskens te maken hebben.

Met medewerking van fotografen/verzamelaars heb ik een overzicht kunnen maken van de vissersvloot uit Breskens door de jaren heen en van de historie van de Scheepswerf van de Sande.

Naast deze items, is er van de Vlissingse en Arnemuider vissersvloot door de jaren heen, ook een overzicht beschikbaar.

Indien U van mening bent dat U mij nóg verder kunt helpen met oude foto's van Breskense kotters, van scheepswerf van de Sande, De Vlissingse of Arnemuider vloot, kunt U altijd contact opnemen met mij via het contactformulier. 

Laatste reacties
bezoekers
Disclaimer

De auteur van de artikelen op deze site, kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de inhoud ervan. Alle foto's op deze site zijn eigendom van ©Ribbe, tenzij anders vermeld.

Ik ben werknemer van MDK. Artikelen, onderschriften bij foto's en reacties, schrijf ik uit eigen naam en niet uit naam van MDK. 

Eerste nieuwe Franse trawler van Padmos maakt proefvaart!

Maandag 19 juni 2017 heeft de eerste Franse trawler, uit een serie van 3, een proefvaart gemaakt op het Haringvliet en via de Oude Maas en Nieuwe Waterweg, naar het Calandkanaal.

In het Calandkanaal aangekomen, werd daar aan een paal een trekkrachtmeting gedaan, om er achter te komen hoeveel trekkracht het vaartuig met haar vermogen produceert. Op de foto passeert ze het Breediep bij Hoek van Holland.

Na een 3 uur durende vaartocht in de omgekeerde richting, kwam de "Rose de Cascia" aan het begin van de avond weer terug op de haven van Stellendam.

Na het intuigen is het eerste scheepje (19,00 mtr) van rederij Scopale (samenvoeging van investeerder Scapêche en de Opal vissers) uit Boulogne sur Mer, klaar om proef te vissen en in de vaart te komen!! De trawler is ingericht voor de flyshoot- en twinrigvisserij.

Het 2e casco ligt al aan de afbouwkade, dit wordt de BL-933427"Le Marmouset 3", eveneens voor rederij Scopale.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld