www.rorifocus.nl
VISSERIJ EN SCHEEPVAARTFOTO'S
Welkom op www.rorifocus.nl

Rond 1993 ben ik begonnen met viskotters te fotograferen. Ondertussen ben ik naast visserij, ook andere vaartuigen gaan fotograferen.  Een uitgebreide selectie van al deze vaartuigen vind U op deze site.

De laatste updates staan in dit album:

http://rorifocus.nl/mediaalbum

/viewalbumitems/38/

Heeft U vraag of opmerking over een foto?  Ga dan naar Contact, rechtsbovenaan.

Met vriendelijke groet, Ronald Ribbe

Historie Breskens en scheepswerf van de Sande

Naast alle visserij en scheepvaartfoto's, staan op deze site nog 2 speciale onderwerpen die alles met mijn "thuishaven" Breskens te maken hebben.

Met medewerking van fotografen/verzamelaars heb ik een overzicht kunnen maken van de vissersvloot uit Breskens door de jaren heen en van de historie van de Scheepswerf van de Sande.

Naast deze items, is er van de Vlissingse en Arnemuider vissersvloot door de jaren heen, ook een overzicht beschikbaar.

Indien U van mening bent dat U mij nóg verder kunt helpen met oude foto's van Breskense kotters, van scheepswerf van de Sande, De Vlissingse of Arnemuider vloot, kunt U altijd contact opnemen met mij via het contactformulier. 

Laatste reacties
bezoekers
Disclaimer

De auteur van de artikelen op deze site, kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de inhoud ervan. Alle foto's op deze site zijn eigendom van ©Ribbe, tenzij anders vermeld.

Ik ben werknemer van MDK. Artikelen, onderschriften bij foto's en reacties, schrijf ik uit eigen naam en niet uit naam van MDK. 

WR-212"RikJelle" omgenummerd naar HK-81"Hannah"

De WR-212"Rikjelle" van familie van der Burg uit Den Oever heeft afgelopen week haar laatste visreis onder het oude nummer gedaan.

Vader Rien en zonen Rik en Jelle van der Burg verkochten hun WR-212 aan J. Foppen uit Harderwijk, deze heeft het scheepje in Den Oever laten omnummeren naar HK-81"Hannah", Harderwijk.

Zelf hebben ze een nieuwe garnalenkotter besteld bij Machinefabriek Luyt in Den Oever, die net als een nieuwe WR-12 voor Kranendonk in februari 2018 opgeleverd zal worden.

Rik en Jelle blijven voorlopig voor de nieuwe eigenaar Foppen op de HK-81 varen tot hun nieuwe kotter bijna klaar is.

Foppen kocht in het afgelopen jaar 8 garnalenvaartuigen waarvan enkele voor de licenties en enkele nog in de vaart zijn. In 2015 kwam een nieuwe HK-80"Sarah" voor hem in de vaart. Dit was toen de eerste garnalenkotter die onder Harderwijk in de vaart kwam.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld