www.rorifocus.nl
VISSERIJ EN SCHEEPVAARTFOTO'S
Welkom op www.rorifocus.nl

Rond 1993 ben ik begonnen met viskotters te fotograferen. Ondertussen ben ik naast visserij, ook andere vaartuigen gaan fotograferen.  Een uitgebreide selectie van al deze vaartuigen vind U op deze site.

De laatste updates staan in dit album:

http://rorifocus.nl/mediaalbum

/viewalbumitems/38/

Heeft U vraag of opmerking over een foto?  Ga dan naar Contact, rechtsbovenaan.

Met vriendelijke groet, Ronald Ribbe

Historie Breskens en scheepswerf van de Sande

Naast alle visserij en scheepvaartfoto's, staan op deze site nog 2 speciale onderwerpen die alles met mijn "thuishaven" Breskens te maken hebben.

Met medewerking van fotografen/verzamelaars heb ik een overzicht kunnen maken van de vissersvloot uit Breskens door de jaren heen en van de historie van de Scheepswerf van de Sande.

Naast deze items, is er van de Vlissingse en Arnemuider vissersvloot door de jaren heen, ook een overzicht beschikbaar.

Indien U van mening bent dat U mij nóg verder kunt helpen met oude foto's van Breskense kotters, van scheepswerf van de Sande, De Vlissingse of Arnemuider vloot, kunt U altijd contact opnemen met mij via het contactformulier. 

Laatste reacties
bezoekers
Disclaimer

De auteur van de artikelen op deze site, kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de inhoud ervan. Alle foto's op deze site zijn eigendom van ©Ribbe, tenzij anders vermeld.

Ik ben werknemer van MDK. Artikelen, onderschriften bij foto's en reacties, schrijf ik uit eigen naam en niet uit naam van MDK. 

De TX-1 vaart met cameraploeg.

De TX-1"Klasina-J" van rederij C. Vonk & zn koos, afgelopen vrijdag na het lossen van de vangst in Den Helder, weer het zeegat met een Franse cameraploeg van de televisiezender ARTE, waarvoor visserijvereniging VISNED een plaatsje aan boord van een kotter geregeld had..

Zij wilden opnames maken in verband met de aanstaande BREXIT en wat dan de gevolgen zijn voor onder andere de Nederlandse visserijsector.

Buiten de 12 mijl gingen de pulskorren overboord voor een demo-sleepje.

Tijdens het vissen kregen de verslaggevers tekst en uitleg in de brug en aan dek, van vader Adrie en zoons Cor en Thijs Vonk.

Nadat de cameraploeg weer in Den Helder aan wal werd gezet, vertrok de TX-1 voor 3 weken naar Texel voor een stilligbeurt.

Na 20 jaar gaat voor het eerst de keerkoppeling open voor inspectie en komt er een nieuwe koeling in het visruim.

In plaats van de frosters, komen er blazers in het ruim om de vangst koel te houden.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld