www.rorifocus.nl
VISSERIJ EN SCHEEPVAARTFOTO'S
Welkom op www.rorifocus.nl

Rond 1993 ben ik begonnen met viskotters te fotograferen. Ondertussen ben ik naast visserij, ook andere vaartuigen gaan fotograferen.  Een uitgebreide selectie van al deze vaartuigen vind U op deze site.

De laatste updates staan in dit album:

http://rorifocus.nl/mediaalbum/viewalbumitems/38/

Heeft U vraag of opmerking over een foto?  Ga dan naar Contact, rechtsbovenaan.

Met vriendelijke groet, Ronald Ribbe

Historie Breskens en scheepswerf van de Sande

Naast alle visserij en scheepvaartfoto's, staan op deze site nog 2 speciale onderwerpen die alles met mijn "thuishaven" Breskens te maken hebben.

Met medewerking van fotografen/verzamelaars heb ik een overzicht kunnen maken van de vissersvloot uit Breskens door de jaren heen en van de historie van de Scheepswerf van de Sande.

Naast deze items, is er van de Vlissingse en Arnemuider vissersvloot door de jaren heen, ook een overzicht beschikbaar.

Indien U van mening bent dat U mij nóg verder kunt helpen met oude foto's van Breskense kotters, van scheepswerf van de Sande, De Vlissingse of Arnemuider vloot, kunt U altijd contact opnemen met mij via het contactformulier. 

Laatste reacties
bezoekers
Disclaimer

De auteur van de artikelen op deze site, kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de inhoud ervan. Alle foto's op deze site zijn eigendom van ©Ribbe, tenzij anders vermeld.

Ik ben werknemer van MDK. Artikelen, onderschriften bij foto's en reacties, schrijf ik uit eigen naam en niet uit naam van MDK. 

GO-57 weer op een visje, garnalenvisserij weer afgelopen,

Na een gigantisch najaar voor de garnalenvissers, met superprijzen voor hun garnalenvangsten, is het vet van de soep en vissen de grotere eenheden (lees eurokotters)

weer met het pulstuig op een tongetje en een visje.

Zo ook de GO-57"Johanna Maria".

De eurokotter van Stouten was afgelopen week actief op de Belgische kust, ter hoogte van de Kwintebank. Enkele andere collega's zochten het nog westelijker bij de Frans/Belgsche grens.

Met mooi weer kunnen de pulsende eurokotters zich tussen de grote bokkers mengen, ver buiten de 12 mijl. Tong zoekt in de wintertijd dieper water op, om dan in het voorjaar weer op de kust te komen om te paaien.

Reacties

de visser uit west brand omg roosendaal op 22-12-2016 12:39

 ik  vin u    fotos    heel  mooi     ga zo verder  

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld